Succes in Sandwich Size

Vorig jaar lieten we u al kennismaken met ‘Fortuna Sandwich Size’ van SelektMeat Products: diepgevroren, in een handzaam formaat gesneden, luxe broodbeleg. De vleeswarenproducent uit Harlingen maakt dit beleg in vier varianten: Regular, Gerookte zalm, Vitello Tonnato en Rosbief. Deze varianten zijn direct vanuit de verpakking per portie van 40 of 50 gram uit te nemen voor een rijk belegde baguette of Italiaanse bol. 
Nieuwsgierig naar de eerste successen hiervan binnen retail en horeca, reisde Top&Vers opnieuw af naar het hoge noorden.

Peter Roorda, die samen met zijn vader Jacob aan het roer staat van SelektMeat Products, ontvangt ons in zijn kantoor van de FSSC22000-gecertificeerde productielocatie in Harlingen.
„Mede dankzij de sterk toegenomen vraag binnen retail en horeca naar onze Fortuna Sandwich Size, is onze omzet het afgelopen jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor,” gaat Peter enthousiast in op het succes van SelektMeat’s broodbeleg in een handzaam formaat. „Momenteel krijgen we er elke maand een aantal nieuwe klanten voor ons luxe broodbeleg bij. Wat dat betreft zit er dus een gezonde groei in de Fortuna-carpaccio’s in sandwichformaat.”

Handige portieverpakkingen
Klanten in retail en horeca waarderen volgens Peter Roorda vooral het gebruikersgemak van het concept. „De Sandwich Size Regular, de Sandwich Size Gerookte Zalm, de Sandwich Size Vitello Tonnato en de Sandwich Size Rosbief verpakken we in handige portieverpakkingen met een inhoud van 5 x 5 x 40 gram of een inhoud van 4 x 5 x 50 gram onder elkaar,” verduidelijkt hij. „Hiermee kunnen zij in een handomdraai een broodje, een Franse baguette of een Italiaanse bol beleggen, direct vanuit de verpakking. Tijdens de lunch eten steeds meer consumenten graag een met carpaccio belegd broodje. Met ons concept stelt SelektMeat afnemers in retail en horeca in staat om in te spelen op deze trend.”

Groter gebruiksgemak
SelektMeat Products richt zich de komende tijd nadrukkelijk op het verder vergroten van het gebruiksgemak van Fortuna Sandwich Size, zo benadrukt Peter Roorda. „Zo zijn we op dit moment volop bezig met de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke spatel, waarmee de carpaccio’s nóg gemakkelijker en sneller op een broodje kunnen worden aangebracht.
Ook kan hierdoor voorraadhoudend worden gewerkt. De eerste prototypes van de Fortuna-spatel zijn inmiddels ontwikkeld. Deze wordt eerst geperfectioneerd, voordat we ze in het kader van ons Sandwich Size-concept introduceren binnen retail en horeca.”

Perfecte basis
Kwalitatief hoogstaand rundvlees van Europese origine vormt de basis van de Sandwich Size Regular. Peter Roorda: „Het is fluweelzacht en flinterdun gesneden. Kortom, een perfecte basis voor een verrassend belegd broodje. De zalmcarpaccio is gesneden van koudgerookte Noorse zalm.”
Zowel bij de Vitello Tonnato- als bij de rosbiefvariant past SelektMeat volgens Peter het slow-cookingprincipe toe. „In de oven brengen we het kalfsvlees en de rosbief heel langzaam naar de gewenste kerntemperatuur. Hierdoor ontstaan een heerlijke Vitello Tonnato en een zeer malse en sappige rosbief.”

Maatwerkoplossingen
Wegens de fikse groei van SelektMeat Products in de afgelopen jaren, heeft de Harlingse vleeswarenproducent zijn productielocatie uitgebreid. De bestaande locatie heeft een aanbouw gekregen van 400 vierkante meter.
„We zijn een half jaar druk doende geweest met deze productie-uitbreiding,” licht Peter Roorda desgevraagd toe. „Op dit moment beschikken we over twee slicelijnen, maar we hebben in de nabije toekomst alle ruimte voor meer exemplaren.
Een nieuwe aanwinst in de aangebouwde ruimte is een hypermoderne spiraalvriezer, waarin onze carpaccio binnen twee uur kan worden diepgevroren naar -20 graden Celsius. Verder is de routing van ons productie- en verpakkingsproces nu gemakkelijker, efficiënter en dus sneller geworden. Dankzij de grotere productielocatie is SelektMeat nu nog beter en sneller in staat om met maatwerkoplossingen in duurzame vleessoorten, verpakkingen en toevoegingen in te spelen op wensen van klanten.”

X Hartelijk dank voor uw aanmelding. U ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging op uw mailadres!
X U heeft het leeslimiet van twee artikelen bereikt. Om meer artikelen te kunnen lezen moet u inloggen met een van de onderstaande opties.

Inloggen met Facebook Inloggen met LinkedIn