Een uniek relatiegeschenk: 3 toffe ideeën

Relatiegeschenken is iets dat binnen bedrijven een hele fijne manier is om zakelijk contact verrassend en vriendelijk te houden. Hier zijn een paar ideeën waar je aan kan denken bij een relatiegeschenk.

Praktisch

Een relatiegeschenk in een zakelijk verband kan een hele hoop vormen aannemen. Het is eigenlijk een manier om de relatie zakelijk op pijl te houden. Je laat eigenlijk zien wie je bent en je laat ook zien dat het de moeite waard voor het bedrijf is om het zakelijke contact goed te onderhouden. Het enige bedrijf kan een kerstpakket geven als relatiegeschenk, het andere bedrijf wilt juist buiten de feestdagen om relatiegeschenken geven. Dit kan zijn wanneer een bedrijf zoveel jaar bestaat of wanneer er binnen het contact iets te vieren valt. Een relatiegeschenk kenmerkt zich vaak door dat het gepersonaliseerd is met het logo van je bedrijf, en dit kun je op allerlei producten toepassen. Een relatiegeschenk dat eigenlijk altijd wel goed in de aarde valt is iets wat op dagelijkse basis gebruikt kan worden, zoals mokken, maar ook kleding kan gegeven worden. Met een knipoog is het hartstikke leuk om sokken te geven als relatiegeschenk, maar je kan ook denken aan leeslampjes, boekenleggers, etc.

Feestelijk

Een relatiegeschenk heeft in de kern al een zakelijke insteek. Hierdoor kan het zo zijn dat de cadeaus een beetje saai en stoffig van karakter kunnen zijn. heb je een kantoor en ben je opzoek naar een goed en origineel relatiegeschenk? Dan is een stel pennen leuk en handig, maar het is ook te verwachten dat degenen die het gaan ontvangen al een heel kantoor vol hebben liggen met dezelfde soort producten. Er is niets leukers dan een relatiegeschenk bedenken dat juist onverwacht is, heft hoeft niet heel gek te zijn maar je kunt een hoop relatiegeschenken bedenken die heel erg verrassen en dit heeft uiteindelijk ook nog eens een positief effect op zakelijke relatie. Een voorbeeld van zon feestelijk relatiegeschenk is champagne. Je kan champagne bedrukken online en daardoor is het uitermate geschikt als zakelijke en origineel relatiegeschenk. Daarbij is het ook niet het meeste gebruikelijke relatiegeschenk en dat maakt het een stuk makkelijker om te verrassen.

Bedrijf

En dan heb je ook nog de geschenken die overeenkomen met de natuur van het bedrijf. Zo kan je denken aan gepersonaliseerde bouwvesten, maar ook tuingereedschap of notitieboeken. Hierdoor is het niet alleen een geschenk, maar kan het ook gebruikt worden op werk, twee vliegen in één klap dus!