Keramische tegels kopen in de badkamer: wat u moet weten

Alles lijkt een fluitje van een cent, maar als je je op eigen houtje onderdompelt in de verschillende soorten, soorten en ook materialen van keramische tegels, zul je zeker snel ontdekken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Of het toilet door de tegels. Om er zeker van te zijn dat je de beste selectie maakt bij het kopen van je toilettegels, heb ik deze blogsite voor je geschreven. Zorg voor een goede tijdanalyse!

Om te beginnen zijn er vloeren en ook wandtegels

U kunt vloertegels voor het toilet in twee groepen splitsen. Dit zijn vloeren en ook vloertegels voor wandoppervlakken. Badkamertegels beschermen op natuurlijke wijze tegen de gevolgen van nattigheid, omdat u deze zowel dagelijks als soms meer dan eens per dag moet verzorgen. Vloertegels zorgen er eveneens voor dat de badkamer eenvoudig op te ruimen is. Simpel gezegd: genoeg voordelen om tegels voor sanitaire ruimtes te kiezen.

Tegels voor de vloer

U koopt niet zomaar keramische vloertegels. Er zit zowel veel werk als focus in. Op deze manier kun je voor jezelf de keuze maken om de doucheruimtetrends van die periode te kiezen, of kiezen voor een tegel die meestal eigentijds en ook modieus is.

In beide gevallen is het erg belangrijk dat u van tevoren begrijpt welk type vloertegels u van plan bent te krijgen. Ga je voor een grotere maat of kleiner? Welke kleur wil je van de vloertegel kopen? Of wil je verschillende tinten om een ​​soort mozaïekpatroon te ontwikkelen? Bovendien is er nogal een kwaliteitsverschil wanneer u vloertegels voor de badkamer wilt krijgen. Kortom: het verwerven van keramische tegels vraagt ​​om interesse en expertise. Iets wat je misschien niet constant in huis hebt, maar toch handig en nuttig kan zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan het soort keramische tegels.

Soorten badkamervloertegels

Voor beginners heb je een verscheidenheid aan verschillende soorten keramische tegels voor toiletten. We onderscheiden keramische of volledig natuurlijke rotstegels.

Keramische vloertegels zijn doorgaans goedkoper dan keramische tegels van natuursteen. Dit komt doordat natuursteentegels veel beter warm blijven dan keramische tegels. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Keramische tegels hebben bijvoorbeeld typisch een prachtige glanslaag omdat ze worden gebakken met een poetslaag. Deze laag maakt de keramische tegel bovendien waterafstotend.

Volledig natuurstenen tegels zijn iets moeilijker schoon te maken dan keramische tegels, maar zijn een stuk mooier. In veel gevallen gaan ze ook veel langer mee, omdat ze niet met chemische reinigingsmiddelen te reinigen zijn. Dit is ook veel beter voor de sfeer!

Idealiter heeft deze blogsite wat duidelijkheid gegeven over toilettegels en u kunt nu kiezen welke tegels u in uw nieuwe toilet wilt plaatsen. Veel succes!