Hoe richt je een woning van senior in?

Je ouders hebben jarenlang voor je gezorgd en wanneer je iets terug kan doen dan doe je dit met alle liefde. Als je vader is komen te overlijden dan is het begrijpelijk dat de ander niet meer in hetzelfde huis wilt wonen. Een verhuizing organiseren op een oude leeftijd is erg lastig. Gelukkig kun jij als zoon of dochter op dat moment erg veel betekenen. Zo kun je helpen met het zoeken naar een nieuwe woning en bovendien de verhuizing organiseren. 

 

Gaan alle spullen mee naar de nieuwe woning?

Het is belangrijk om vooraf na te denken over welke spullen allemaal meegaan naar de nieuwe woning. Je kunt dit het beste overleggen met je moeder. Leg uit dat het niet handig is om alles mee te nemen en dat je bereid bent om nieuwe spullen te kopen. Maak samen een lijstje van welke spullen er wel en welke spullen er niet mee gaan naar de nieuwe woning. Vervolgens is het verstandig om alvast op zoek te gaan naar nieuwe spullen.

 

Hoeveel verdiepingen is de nieuwe woning?

Mocht je moeder een woning met meerdere verdiepingen hebben uitgekozen dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat het na verloop van tijd lastig voor je moeder wordt om naar boven te gaan. Om een valpartij te voorkomen kun je het beste kijken voor een traplift. Een traplift kun je zowel nieuw als tweedehands kopen. Het grootste voordeel van een traplift tweedehands is dat deze minder duur. 

 

Voordat je een traplift aanschaft is het belangrijk dat je kijkt naar de grootte ervan. Als de trap namelijk vrij smal is dan vallen veel trapliften namelijk al af. Een traplift smalle trap kun je gelukkig bij diverse speciaalzaken krijgen. De kosten bedragen ongeveer hetzelfde als een normale traplift.

 

Wat voor meubels koop je?

Ook bij de meubels is het verstandig om er rekening mee te houden dat je moeder na verloop van tijd moeite kan krijgen met opstaan. Het is dan ook verstandig om alvast een sta-op stoel te kopen. Zo’n stoel helpt je zowel bij het opstaan als zitten. Als je van plan bent om een sta-op stoel te kopen dan kun je dit het beste doen bij een fysieke winkel. Je weet in dat geval precies wat je kunt verwachten. Neem in dat geval je moeder mee en kijk samen voor een mooi en prettig model.