Nieuwbouw en constructie of een bestaande woning kopen?

Is de kans groot dat u binnenkort uw eerste woning koopt of misschien verhuist? Daarna heeft u waarschijnlijk eigenlijk aangegeven dat er twee typen koopwoningen op de vastgoedmarkt zijn: splinternieuwbouw en nieuwbouw en bestaand gebouw. Maar voor welke woning ga je? In deze blog hebben we de voordelen en negatieve aspecten van zowel gloednieuwe als huidige structuren voor u gedetailleerd beschreven.

De voordelen van een gloednieuwe constructie

Een nieuwbouwhuis wordt doorgaans verkocht voordat het huis er zelfs is, dus de bouw en de bouw moeten nog beginnen. U bent daarmee de eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er heeft nog niemand anders in uw huis gewoond. Deze woningen zijn eveneens zeer eigentijds en hebben ook een positieve machtsranglijst. De woning wordt bovendien zeker gemakkelijk geregistreerd en ook heeft u er weinig onderhoud aan. U kiest waar alles zeker op zal lijken en wat er vanaf het allereerste moment te vinden is in termen van vloeren, behang, meubels, enzovoort.

De voordelen van bestaande constructie

Het aanbod van bestaande constructies is vele malen groter dan het aanbod van gloednieuwe gebouwen. Gewoon omdat deze huizen momenteel bestaan. Er is dus een enorme en verschillende reeks. Bovendien hoeft u niet te wachten tot de bouw en de bouw gereed zijn aangezien deze woning al bestaat, u kunt als het ware alsnog verhuizen volgende maand wanneer de huidige eigenaar uw woning mag verlaten. Daarnaast hebben tal van bestaande woningen nog zowel persoonlijkheid als een specifieke sfeer uit het verleden. De huizen van vandaag zijn niet meer ontwikkeld zoals ze vroeger waren. Houd je bijvoorbeeld van een hoog plafond, dan vind je dat gewoon in bestaande gebouwen. Er is bovendien nog een keuze om te onderhandelen over de vraagprijs.

De nadelen van een gloednieuwe constructie

Normaal gesproken zijn er ook enkele nadelen aan een nieuwbouwwoning. Omdat uw huis al wordt verkocht voordat de bouw begint en de bouw is gestart, kunt u er nu meteen in stagneren. In sommige gevallen moet u wel 6 maanden of een jaar wachten. Echt irritant natuurlijk als je verschillende andere woning al is aangeboden. Je hebt bovendien te maken met dubbele kosten en ook met een afgehandelde verkoopprijs. Er zijn doorgaans maar een paar woningen beschikbaar terwijl de vraag erg groot is, zeker in de Randstad. Op het moment dat u uw woonkrediet niet volledig kunt krijgen of er bepaalde onzekerheden zijn vanwege bijvoorbeeld de woonkredietrente en dit proces nogal uitgesteld wordt, kan het zijn dat u het verkeerd leest. Je hebt ook maar een beperkte selectie aangezien er maar een paar exemplaren worden ontwikkeld.

De negatieve aspecten van een bestaand gebouw

Zeker, er kleven ook een aantal nadelen aan bestaande constructies, zoals de prijzen van de koper. Een ander nadeel kan een minder wenselijk stroometiket zijn of onderhoudsprijzen omdat uw huis een renovatie kan krijgen. In het meest vreselijke geval moeten sommige punten zelfs opnieuw worden opgebouwd en / of afgebroken. Op deze manier kunnen uw kosten een stuk hoger zijn, vooral als u er later achter komt dat er iets mis is met uw huis.

Heb je trouwens geen oplossing voor het probleem "hoeveel kan ik krijgen"? Kijk dan op hypotheekrente.nl voor een offerte van uw optimale woonkrediet.