Zo behaal je de beste resultaten in de sportschool!

Tijdens de zomer lopen we er het liefst zo afgetraind mogelijk bij. Helaas beseffen velen van ons dit net voordat de zomer voor de deur staat. Er zijn nog een aantal weken voordat het warme weer begint en je wilt direct beginnen. Om je te helpen bij dit lastige maar zeker niet onmogelijke proces, hebben wij dit artikel samengesteld. 

 

Zorg voor een calorietekort!

Mocht je momenteel te veel vet hebben dan is het belangrijk dat je een calorietekort creëert. Een calorietekort creëer je door minder te eten en meer te bewegen. Om er zeker van te zijn dat je snel genoeg afvalt, is het verstandig om metingen te doen. Voor het doen van een meting kan je gebruikmaken van een slimme weegschaal. Schrijf het gewicht op en weeg je elke week opnieuw. 

 

Sport elke dag

Als je niet veel tijd meer hebt dan kun je ervoor kiezen om elke dag te trainen. Dit houdt overigens niet in dat je elke dag krachttraining moet doen. Je kunt er het beste voor kiezen om twee dagen per week alleen cardio te doen. De overige 5 dagen richt je je zowel op cardio als op krachttraining. Maak indien gewenst een schema voor jezelf en schrijf dagelijks je resultaten op. Kijk of je vooruitgang boekt en pas indien nodig het schema aan. 

 

Eet gezond en minder

Naast het sporten is het essentieel om op je voeding te letten. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral bij het creëren van een calorietekort is dit uiterst belangrijk. Een tekort aan bepaalde vitamines ontstaan dan namelijk eerder en kan voor erg nare klachten zorgen. Mocht je niet genoeg vitamines uit je voeding halen dan kun je eventueel ook supplementen gebruiken. 

Door goed op je voeding te letten kan je binnen enkele weken al meerdere kilo’s vet verliezen. Om erachter te komen hoeveel van het verloren gewicht vet is en hoeveel daarvan spier en vocht is, kun je het beste een weegschaal fitness gebruiken. Je krijgt bij zo’n weegschaal onder andere te zien hoe hoog je vetpercentage is. Probeer te streven naar een zo groot mogelijke daling en leg het vast. Het is namelijk erg leuk om later je resultaten nog eens te bekijken. Bovendien kan het je in een latere sportdip ook motiveren om het weer op te pakken.