De sint is er voor iedereen

We naderen alweer het einde van het jaar. Zo voelt het misschien nog niet aangezien de zomer in volle gang is. Maar we weten allemaal hoe snel de laatste maanden van het jaar voorbijgaan, zeker omdat er zoveel drukte is om de feesten gedurende die tijd. Zo ook om het sinterklaasfeest. Daar kun je nu al het één en ander voor voorbereiden, lees je mee?

Voor wie is het feest

Misschien moet je er nog niet aan denken, maar door nu alvast het één en ander voor te bereiden hoef je later minder te doen. In principe is het sinterklaasfeest een feest voor kinderen. Dat zien we terug in de decoratie, de liedjes die we zingen en ook uiteraard de verhalen die we vertellen. Kinderen zijn er maar wat gek op en er zijn veel kinderen die dan ook regelmatig vragen wanneer de sint weer in het land is. Weet jij al wat je jouw kleine dit jaar gaat geven, ik bedoel, wat de goedheiligman hem of haar gaat geven? In menig huishouden worden de verlanglijstjes nu al opgesteld.

Kleine presentjes hier en daar

Natuurlijk hoef je niet altijd groots uit te pakken. Ook kleine cadeautjes worden gewaardeerd, denk aan chocoladeletters en pepernoten bijvoorbeeld. Zoetigheden smaken extra zoet als het cadeautjes zijn. Daarnaast is het ook makkelijker om het feest of de traditie in stand te houden als je niet altijd je hele spaarrekening hoeft te plunderen voor de cadeaus aan het einde van het jaar.

Ook voor de volwassenen

En het feest hoeft natuurlijk niet alleen gevierd te worden voor de kinderen. Ook voor volwassenen is het enorm leuk. Trommel je vriendengroep of collega's op en maak voor elkaar surprises en schrijf gedichtjes. Een geweldige tijd is absoluut gegarandeerd. Je kan zelfs een sint kado versturen naar een vriend of vriendin die verder weg woont. Verpak het in een mooie sint doos en het is net zo’n mooi cadeau als elk ander cadeau dat uit de zak komt op het heerlijke avondje.

En voor de zakenrelaties

Als bedrijf kan je er zelfs voor kiezen om gedurende deze dagen iets kleins naar zakenrelaties te sturen. Als blijk van waardering bijvoorbeeld. Het sinterklaasfeest biedt een mooie gelegenheid hiervoor. Je hoeft geen enorme cadeaus te versturen, vaak geven bedrijven met kerst eerder een presentje aan zakenrelaties. Maar zoals ik al zei worden zoetigheden altijd op prijs gesteld en dat is niet anders als het om chocoladeletters van de sint gaat.