Ervaar een andere cultuur

De cultuur op Cuba is enorm anders van wat wij in Nederland gewend zijn, wanneer je al naar een van onze buurlanden gaat merk je al verschil in kleine dingen zoals taal, eten of gedrag maar toch zijn deze altijd vrij subtiel omdat de cultuurverschillen niet zo groot zijn. Wanneer je afreist naar een ander continent zul je hier wel anders tegenaan kijken. Alles kan enorm verschillen van wat je gewend bent maar dit kan veel nieuwe perspectieven met zich mee brengen die jou kunnen laten realiseren of op nieuwe ideeën kunnen brengen. Daarom is het goed om niet altijd in je eigen bubbel te blijven.

Verschillende activiteiten op Cuba

Als je eenmaal je visum Cuba op zak hebt en het land binnen na tien uurtjes te hebben gespendeerd in het vliegtuig kun je eindelijk de warme lucht tegen je gezicht aanvoelen. Het land wat bekend staat om de sigaren en oldtimers staat te popelen om jou te ontvangen. Veel mensen willen graag naar Cuba om alles mee te maken wat het land te bieden heeft, er zijn veel manieren om er rond te komen maar toch kies je al gauw om een auto te huren waarmee je kunt cityhoppen. Ook is een georganiseerde tour iets wat graag gedaan wordt, maar het is ook wel fijn om zelf te bepalen waar je stopt en voor hoe lang. Er zijn prachtige natuurgebieden om te ontdekken met watervallen waar je langs kunt lopen, of ga duiken langs de stranden. Je kunt natuurlijk niet de sigarenfabrieken overslaan wanneer je hier bent, er zijn veel kleine stadjes zoals Viñales waar veel tabaksboeren wonen die je kunt bezoeken wanneer je hier bent. Wanneer je het allemaal gezien denkt te hebben kun je altijd de boot pakken naar een ander eiland wat in het Caribisch gebied ligt zoals Jamaica, de Bahama’s, Puerto Rico of het Dominicaanse Republiek.

Vind jezelf in Azië

Veel mensen die even niet weten wat ze mentaal met zichzelf aan moeten of in een lastige relatie zitten besluiten ervoor om een tijdje naar Azië te gaan. Waarom dat zo is? Of het de natuur is, dat zou mee kunnen spelen. Maar het is vooral omdat je op de proef wordt gesteld om alleen met je gedachten te zijn. Je spreekt de taal van het land niet en kent de weg niet. Vaak ontmoet je ook nieuwe mensen wat bij elkaar een erg mooie ervaring kan zijn dus daarom kun je het beste een Nepal visum aanvragen om tot rust te komen.