Decoratie op openbare plekken

Hoe een omgeving is ingericht kan veel impact hebben over hoe mensen zich daar gedragen en wat voor soort mensen er komen. Wanneer je in een druk stadscentrum een speeltuin neerzet zul je zien dat er meer ruimte is voor kinderen. Voor kinderen die in grote steden opgroeien is het vaak lastig om ruimte te vinden zodat ze kunnen spelen. Maar ook waar er bijvoorbeeld bankjes worden geplaatst kan veel impact hebben op een openbare omgeving. Mensen gaan sneller zitten om even uit te rusten en om zich heen te kijken. Niet alleen is de plaatsing van de banken belangrijk, maar ook hoe de bankjes zijn ontworpen. Zijn ze bijvoorbeeld zo ontworpen dat er een vlakverdeling op zit door armsteunen? Dan betekent dit niet per se dat het doel was om meerdere mensen te kunnen laten zitten maar om daklozen ervan te weerhouden te gaan slapen. Ook verlichting kan een hoop verandering brengen in zo’n omgeving.

Een positieve sfeer neerzetten

Het doel van het ontwerpen van een stad is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het gebied. Daarbij is balans en sfeer enorm belangrijk. Wanneer er bijvoorbeeld veel groen is in een stadscentrum is dit vaak aangenamer wonen dan wanneer je alleen maar tussen de gebouwen zit. Ook straatverlichting kan hierbij helpen, niet alleen aan sfeer maar ook aan hoe veilig men zich voelt wanneer ze over straat lopen. Wanneer er meer licht is zoals buitenverlichting boom van globalmlights.nl voelen mensen zich comfortabeler om door een park of straat te lopen dan wanneer het super donker is. 

De plek moet aanvoelen zoals thuis

Een locatie kan veel doen met je, zonder dat je het misschien door hebt. In iedere stad begeven zich andere culturen. Groepen mensen die een bepaalde invloed hebben op het gevoel wat jij kunt hebben in een stad. Dit kan enorm verschillen van wijk tot wijk. Dus niet alleen hoe de stad is ingedeeld, maar ook de mensen die er wonen kunnen een enorm verschil maken in hoe jij je als individu kunt voelen op een plek. Momenteel heb je vrij weinig keuze met in welke wijk je wilt wonen, omdat je al blij mag zijn als je überhaupt in aanmerking komt voor een woning. Dus je hebt het vaak niet voor het kiezen. Zeker in grote steden is dit nu een veel voorkomend probleem. Toch kun je je al gauw thuis voelen als je de weg leert kennen en leuke plekjes leert kennen in de omgeving waarin je woont.