Verschillende soorten vloertegels voor de badkamer

Wil je jouw badkamer voorzien van een nieuwe uitstraling? Dan is het goed om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Bij het veranderen van de uitstraling draait het niet alleen om het vervangen van de meubelstukken, maar ook de tegels op de muren en vloeren. Door voor een goede combinatie te kiezen tussen de tegelsoorten en de meubelstukken die je in de ruimtes plaatst, creëer je een fijne sfeer in huis. Zo zorg je er uiteindelijk voor dat jouw hele woning naar wens is en jij weer kunt ontspannen. Maar welke soorten vloertegels zijn er allemaal mogelijk? En wat zijn de voordelen van deze tegels?

Natuursteen voor jouw badkamer

Vloertegels voor de badkamer zijn in een groot aantal varianten verkrijgbaar. Zo kun je in eerste instantie voor natuursteen kijken. Natuursteen heeft een lange levensduur en is in een groot aantal kleurtinten beschikbaar. Zo zorg je ervoor dat jouw tegels perfect matchen met de rest van de meubelstukken. Als jouw voorkeur uitgaat naar een donkerdere uitstraling zijn er bijvoorbeeld voldoende opties terug te vinden. Echter kun je bij natuursteen juist ook voor een hele lichte variant kiezen, zodat je een mooi contrast aanbrengt met de meubelstukken. Alle varianten zijn mogelijk. Bovendien kun je de verschillende opties ook met elkaar combineren!

Houtlook tegels voor meer rust

Als je liever geen marmer in jouw woning wilt, kun je ook kijken naar houtlook tegels. Deze tegels zijn gemaakt van duurzame materialen, maar zijn voorzien van een houtlook uitstraling. Hier kun je een groot aantal interieurstijlen mee combineren. Denk bijvoorbeeld aan een Ibiza stijl, maar ook modern of industrieel. De houtlook kan daarbij voor meer rust in de ruimte zorgen. Door deze vloertegels te plaatsen en een goede afmeting te kiezen, heb je binnen een korte tijd een badkamer waar je veel tijd in door wilt brengen. Na een lange werkdag kun je even helemaal tot rust komen met deze houtlook tegelsoorten.

Marokkaanse tegels voor een unieke uitstraling

Een laatste mogelijkheid voor vloertegels in de badkamer zijn Marokkaanse tegels. Deze tegels staan erom bekend veel kleur toe te voegen. Je kunt er interessante patronen mee maken. Zo kun je een unieke badkamer inrichten met de vloertegels en weet je zeker dat jouw ruimte er geheel anders uit komt te zien dan andere badkamers. Daarbij zijn ook deze tegels voorzien van een speciale coating, waardoor je er zeker van bent dat vocht geen problemen oplevert. Je kunt vooraf alle kleuren en patronen bekijken, zodat je weet wat er mogelijk is en je een badkamer creëert die je nergens anders zult tegenkomen.