Je speelt al jaren gitaar. Misschien heb je af en toe in coffeeshops en bars gestrikt, en ook af en toe gespeeld tijdens een kerstdrankje met een huisband van je werk. Je zult zeker door mensen om je heen leren dat je met plezier kunt spelen. Behalve misschien begint het te kriebelen, misschien ben je van plan om een echte band te beginnen …
Ik kan spreken van mijn eigen overtuiging dat spelen in een band naast het werk echt een geweldige vrijetijdsbesteding is, evenals een stopcontact. Maar vergis u niet. Een band is meer dan alleen muziek maken. Veel beginnende bands zullen het tegenkomen: de setups, de overlast eromheen. En dit leidt vaak tot verschillende geweldige muziekinitiatieven.
Het runnen van een band neemt initiatief. In deze blog zal ik je zeker wat suggesties geven over punten die ik uit eigen ervaring heb meegemaakt. Hoe houd je een band?
1. Bandbinding
Dit is echt essentieel. Het is duidelijk dat er een muziekklik moet zijn. Maar daarnaast moet een band gewoon een hecht team van maatjes worden. Je moet van elkaar kunnen afhankelijk zijn, je moet elkaar samen met je partner herkennen. Organiseer avonden om elkaar goed te leren kennen naast je muziektaken.
2. Structuur
Neem de tijd om punten bij elkaar te krijgen. Doe hier geen moeite mee tijdens de repetities, maar maak er een hoofdminuut van: een bandconferentie waarin extra minuten worden opgenomen. Het kader begint met een vaste huwelijksrepetitie-minuut op een vast tijdstip, die voor iedereen een heilig moment moet zijn. Bespreek uw visie en doelstellingen regelmatig met uw band. Dit kan gaan over het genre, het repertoire, de variatie in functies, de periode van de collectie, et cetera. Waar is de hoogste prioriteit: nieuwe muziek of een boost aan de show? Zorg ervoor dat iedereen op dezelfde webpagina zit en ook dat elke oefensessie goed wordt geïnvesteerd om in de richting van dat doel te werken.
3. Taken splitsen
Zorg er daarna voor dat iedereen iets doet om de zaken gaande te houden. Binnen de band heb je zeker een muziekgenie en / of een meester in de bladmuziek. Maar je hebt zeker ook iemand nodig voor financiën, audit, korting, voor logistieke plannen per optreden, voor extern contact, om actief naar optredens te zoeken, het afhandelen van al het papierwerk, enzovoort. Splits deze taken eerder onder elkaar en loop het risico elkaar op te lossen als iemand zijn taak niet effectief uitvoert.
4. Maak je band zichtbaar
Koop een geweldig advertentieproduct. Om te beginnen zijn dit goede opnames van je band die een idee geven van je live optreden en muziekstijl. Bovendien is dit sociale media: verspreid uw naam op zoveel mogelijk platforms. En houd dit ook energiek vast: plaats berichten over je optredens, maar ook nevenactiviteiten of inzichten in de huwelijksrepetitie. Uiteindelijk heb je ook exposure op evenementen zelf. Geef een goede banner met je naam of een kustvlag bij de ingang van de locatie waar je speelt.
Het is behalve absoluut niets dat professionele bands normaal gesproken een manager hebben. Er komt veel bij. U zult deze taken ook zeker onderling moeten aanpakken. Maar als iedereen enthousiast is over de band, komt alles goed!
Laat een bericht achter