Epoxy gietvloer? Lees hier meer over!

Steeds meer mensen overwegen serieus om een epoxy gietvloer te laten leggen en daarbij gebruik te maken van epoxyhars, Dat is niet zo verwonderlijk, want er kleven best veel voordelen aan het laten leggen van een epoxy gietvloer. We bespreken ze hier, terwijl we ook de eventuele nadelen van de vloer met jou bespreken. 

Daarom kies je voor een epoxy gietvloer

Laten we eerst eens kijken naar de epoxy gietvloer en dan speciaal naar de toepassingen en de voordelen voor het kiezen van een dergelijke vloer. Kies je voor een epoxy gietvloer, dan kies je voor een vloer die prima bestand is tegen een grtoot aantal chemicalien en zuren.  Verdre is een dergelijek vloer bijzonder decoratief. Zo heb je de vloer in erg veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Wat ook al erg mooi is, is kiezen voor een gemeleerd resultaat; je kiest dan voor een vloer die uitgevoerd is in betonlook of de vloer in te stroien met bijvoorbeeld flakes. 

Een dergelijke vloer is snel te leggen en te verwerken

Nog iets; het leggen van een epoxy gietvloer kan snel. De verwerking is snel waardoor van werkonderbrekingen amper sprake hoeft te zijn.  Wat veel mensen ook al aanspreekt is het feit dat de vloer bijzonder onderhoudsvriendelijk is. Dat komt vooral omdat er sprake is van een naadloze vloer, een vloer die vloeistofdicht is en daarom zeer gemakkelijk te reinigen is. Je kunt dus gerust stellen dat er sprake is van een zeer hygienische vloer. Kies je voor een epoxy gietvloer, dan is deze vloer prima te combineren met vloerverwarming. De radiatoren verdwijnen dus uit het zicht en met vloerverwarming kun je dus bespren op ruimte en zeker ook op energie. Verdre is de vloer zeer stevig. Dat maakt ze perfect te gebruiken voor zwaar gebruik en ook voor mechanische belasting in de vorm van bijvoorbeeld heftruckverkeer in loodsen en zeker ook in werkplaatsen en loodsen. 

Er is wel sprake van contactgeluid

Nadelen? Dat zou je de hardheid van de vloer kunnen noemen in combinatie met contactgeluid. Je hoort mensne dus lopen. Verdre zeggen mensen wel eens dat de vloer enigszins jkoud aanvoelt en om die reden worden ze wel eens vergeleken met tegelvloeren. Door te kiezen voor voerverwarming valt dit nadeel echter meteen weg. Laat een epoxy gietvloer wel altijd leggen door professionals. Dan weet je zeker dat sprake is van een perfect resultaat en dat je verder geen omkijken hebt naar de vloer en er jarenlang plezier aan gaat beleven.