Spieren opbouwen of gewoon strakker in je vel zitten? Deze supplementen helpen jou je doelen te bereiken!

Wil jij graag wat kilootjes afvallen, of juist in spiermassa aankomen? In beide gevallen is het erg belangrijk dat je actief beweegt en dat je je lichaam op de juiste manier ondersteunt. Door de juiste voeding tot je te nemen en ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, kunnen je spieren zich beter herstellen én versnel je het proces van spieropbouw. Toch vinden veel mensen die actief sporten het lastig om genoeg eiwit uit hun dagelijkse voeding te halen. Herken jij dit? Dan is dit blog geschreven voor jou, want hier lees je welke supplementen jou hierbij op weg helpen! 

 

Shakes met extra eiwitten

Een makkelijke manier om extra eiwitten tot je te nemen, is het drinken van protein shakes. Dit soort shakes zitten vol met gezonde eiwitten en bevatten vaak erg weinig koolhydraten en vetten. De shakes zijn dus een ideale manier om extra eiwitten tot je te nemen en er zo voor te zorgen dat je je macro’s in de juiste verhoudingen binnen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor shakes met wei eiwitten, ook wel whey eiwit genoemd. Dit type eiwitshake bevat het soort eiwit dat afkomstig is uit koemelk. Whey eiwit is een soort eiwit dat de juiste aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft om de bouwstoffen snel op te nemen. Shakes met whey eiwit ondersteunen niet alleen het herstel van je spieren, maar voorkomen ook de afbraak van spieren als je veel sport en een restrictief voedingspatroon hebt. Ook helpen deze shakes je bij het behouden van sterke botten.

 

Lactosevrije eiwitshakes

Heb je een intolerantie voor lactose? Niet getreurd, ook voor jou zijn er goede eiwitshakes beschikbaar. Kies in dit geval dan bij voorkeur voor shakes met dierlijke eiwitten, maar zonder lactose. Voorbeelden zijn shakes met proteïne dat uit dierlijke producten, zoals rund, gemaakt is. Je kunt deze shakes met proteine kopen in verschillende gespecialiseerde online shops. Nuttig je geen dierlijke producten? Kies dan voor eiwitshakes met plantaardige eiwitten. Als vegetariër of veganist is het erg lastig om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen, dus het is erg belangrijk dat je deze tekorten aanvult met supplementen zoals vegetarische eiwitshakes, eiwitrepen of andere vegetarische producten met extra eiwitten. Weet je niet zeker of je voldoende eiwitten of andere voedingsstoffen binnenkrijgt? Ga dan eens in gesprek met een professionele diëtist om dit te controleren.