Handelen in crypto, is dat makkelijk?

Steeds meer mensen in Nederland willen starten met het handelen in verschillende cryptomunten. Dit kan komen doordat ze geïnteresseerd zijn in de toekomst en technologie van deze cryptomunten, maar ook kunnen ze verhalen hebben gehoord van mensen die in een korte periode veel geld hebben verdiend met het handelen in cryptomunten. Als je ook wilt starten met handelen in cryptomunten, dan is het zeker verstandig om dit artikel te lezen. Hier vind je meer informatie over wat de valkuilen zijn, maar ook hoe je je eerste cryptomunten kan aanschaffen. 

 

Wat zijn de valkuilen?

Veel mensen denken dat het handelen in cryptomunten om daar veel geld mee te verdienen makkelijk is. Helaas is dat niet zo, want anders zou tegenwoordig niemand meer gaan werken en fulltime gaan handelen in cryptomunten. Het handelen in cryptomunten kent daarnaast zeer veel valkuilen. Eén van de bekendste valkuilen is dat startende handelaren een te hoge verwachting hebben van hun cryptomunten. Daarnaast komt het ook ontzettend vaak voor dat deze startende handelaren Youtube video’s bekijken die incorrecte informatie geven. Mocht je deze informatie toepassen in je strategie, dan kun je zeker geld verdienen, maar de kans is ook vrij groot dat je alles kwijtraakt. Het is belangrijk om te weten dat een strategie van iemand anders niet per se voor jou hoeft te werken. Daarnaast moet je je nooit laten leiden door de verwachtingen van een koers, want niemand weet bijvoorbeeld wat de Verge koers volgend jaar gaat goed. 

 

Je eerste cryptomunten kopen 

Als je je eerste cryptomunten wilt gaan aanschaffen, dan ben je waarschijnlijk van plan om een handelaar in cryptovaluta te worden. Om cryptomunten in Nederland aan te schaffen, kun je alleen bij een handelaar in Nederland terecht. Dit zijn bedrijven zoals Bitvavo waar je ook direct een digitale wallet krijgt waar je je cryptomunten kan stallen. Via Bitvavo kun je cryptomunten zoals Tron met iDeal kopen, maar het is belangrijk dat je eerst je gegevens laat verifiëren. 

 

Sla je sleutel goed op 

Wanneer je een wallet aanmaakt bij een broker zoals Bitvavo, is het zeer belangrijk dat je je sleutel met twaalf woorden goed onthoudt. Deze kun je tijdelijk op papier zetten, maar het is dan verstandig om het blaadje met je sleutel te vernietigen. Mocht je je wachtwoord van je portemonnee kwijtraken, dan kun je met behulp van je sleutel je portemonnee openen. Heb je geen sleutel of ben je deze vergeten? Dan kun je fluiten naar je cryptomunten!