Zo kan je snel geld verdienen door spullen te verkopen

Soms kan je wel even een extra centje gebruiken, bijvoorbeeld als er net een onverwachte rekening binnen is gekomen die wel erg hoog uitviel of wanneer je een leuk uitje wilt doen met je gezin. Dan zijn er natuurlijk allerlei mogelijkheden, zoals een kortstondige lening afsluiten bij de bank of een creditcard aanschaffen. Maar ja, dat moet je allemaal wel terugbetalen. Het kan daarom fijner zijn om te kijken naar een oplossing waarbij je wel geld krijgt, maar niks terug hoeft te betalen. Eén van die manieren is het verkopen van je spullen. Dit werkt snel en heel effectief.

Huis opruimen

Hoe kan je dat op een goede manier doen? Heel simpel, begin met het opruimen van je huis. Je zal er van opkijken wat mensen allemaal willen kopen. Boeken, speelgoed, tweedehands kleding, kastjes, stoeltjes en zelfs tegels. Er is vast wel iets dat je weg kan doen. Maak van elk item minimaal drie of vier foto’s vanuit verschillende hoeken en zet het op een website die gespecialiseerd is in de verkoop van tweedehands spullen. In de omschrijving ben je zo eerlijk mogelijk, dus ook eventuele beschadigingen laat je netjes zien. Mensen houden van transparantie. Je kan vaak kiezen voor een vaste prijs, of een 'bieden vanaf' prijs. En zo is je huis ook nog eens lekker opgeruimd.

Duurdere spullen verkopen

Zonder dat je het weet bezit je vaak ook duurdere items in huis, die echt nog wel wat waard kunnen zijn. Antieke spullen of elektra kunnen zomaar een paar tientjes tot een paar honderd euro opleveren. Die Wii die je al een tijdje hebt, doe je daar echt iets mee? En hoe zit het met dat kastje waar je eigenlijk geen plek voor hebt? Of je hebt een oude tv die je nooit meer gebruikt of een mooi schilderij. Probeer het gewoon eens te verkopen, wie weet waar het schip strandt.

Auto verkopen

Nu met de stijgende benzinekosten kunnen auto’s soms meer een last zijn dan dat je er echt iets aan hebt. Of misschien hebben jullie er twee en is er één overbodig. Gebruik wat vaker de fiets en haal in één klap veel extra geld binnen. Wil je jouw auto verkopen, dan is er nu een handige manier. Neem eens een kijkje bij OSW. Zij bemiddelen tussen jou en dealers en verkopers, waardoor alles snel en makkelijk is geregeld. Maar ook het verkopen van een boot, camper, motor of zelfs sloopauto behoort tot de mogelijkheden. Kom maar op met al die extra centen!