Veel gezonder worden zonder te sporten? Welke kan!

We horen en zien het ook overal om ons heen … we moeten een gezond en evenwichtig leven leiden! Train veel meer en ga ook bewuster om met ons eten. Bovendien zitten veel Nederlanders momenteel ook in de healthclub of op het sportveld om de overtollige extra kilo's af te voeren. Maar wat gebeurt er als je echt niet van sport houdt? Hoe maak je het meer dan dat je 'gezonder' wordt? Op deze blogsite enkele ideeën over hoe u precies meer kunt trainen zonder te hoeven sporten.

Ga te voet of met de fiets

Het is natuurlijk ongelooflijk eenvoudig om de auto in te laden als u ergens heen moet en het bespaart u over het algemeen ook tijd. De auto meenemen is helaas alleen de meest effectieve keuze als we het hebben over een gezonder leven. Het is ook niet de beste keuze als we het hebben over een gezondere omgeving, maar daarover later nog veel meer. Het voertuig nemen heeft dus niet onze voorkeur als je wilt verhuizen, tenzij je voldoende zelfbeheersing hebt om de auto een stukje van je bestemming af te dalen zodat je nog een klein stukje moet lopen. Als je deze techniek niet hebt, kies er dan voor om eropuit te gaan met de fiets of te voet. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je winkelt, de kinderen uit de instelling haalt, naar de winkels moet of misschien gaat functioneren als het een te koppelen assortiment is. Het kost je misschien nog wat meer tijd, maar je verhuist veel veel meer. Wedden dat je je meteen een stuk fitter voelt nadat je wat gewandeld of gefietst hebt? Wist je dat een geweldige fiets helemaal niet duur hoeft te zijn? Tegenwoordig zijn er ook goedkope fietsen die aan alle eisen voldoen, dus helaas kunnen we de reden van "ik heb geen excellente fiets" niet meer goedkeuren.

Koop een huisdier

Hondenbezitters kunnen het erover eens zijn, met een hond loop je veel meer en het is ook veel leuker. Je trouwe viervoeter moet minstens 3 of 4 keer per dag de deur uit. Zeker als ze wat jonger zijn hebben ze energie voor 10 en je wilt natuurlijk niet dat ze deze kracht in je huis vrijgeven. Met een huisdier ben je dus verplicht om elke dag op pad te gaan voor een wandeling. Hoeveel je gaat lopen kun je zeker zelf bepalen, maar over het algemeen zul je zeker minimaal 10 minuten onderweg zijn. Als je vier keer per dag met de hond wandelt, ben je al snel 40 minuten op de weg. 40 minuten langer slenteren dan zonder huisdier.

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, maar elk begin is er één. Krijg je nog meer training?