Op vakantie naar Alanya: een mix van eigentijdse reizigerscentra en het echte Turkije.

Waarom zou je op vakantie gaan naar Alanya? In tegenstelling tot verschillende Turkse toeristenlocaties, heeft Alanya maar liefst 300.000 vaste inwoners. De meeste zijn Turken, maar Alanya heeft ook inwoners uit bijvoorbeeld Duitsland, Nederland, België, Scandinavië, Rusland en veel oosterse landen. Het is dus een mix van vakantiegangers met de (wereldwijde) buurtbevolking.
Dat maakt het heel goed om op vakantie veel races te ontmoeten en het echte Turkse leven te ontdekken.

Verschillende soorten uitstapjes in Alanya

De burgers zelf gaan vaak de straat op om op een terras te zitten of in restaurants te dineren. Dus naast alle diensten voor toeristen, zul je zeker ook de authentieke locaties ontdekken waar de Turkse bevolking naartoe gaat. Je hebt dus de mogelijkheid om te kiezen uit regionale winkels, cafés en restaurants of de feesten en verschillende andere locaties waar je talloze toeristen tegenkomt.

Dan zijn er de charmante stranden, zowel aan de oostkant als aan de prominente westkant waar je het beroemde Cleopatra-strand vindt. Oost en west Alanya wordt gescheiden door het prachtige kasteel dat je extra moet zien. Je kunt met een koordvoertuig of bus aankomen, maar als het niet ook warm is, kun je ook naar boven (en naar beneden) lopen.

Vanuit Alanya is het mogelijk om verschillende tours te ondernemen. Het Taurusgebergte wordt aangeraden. Zowel voor wandel- en fietsliefhebbers als voor vrijetijdsliefhebbers, bijvoorbeeld per jeep.

Diverse vakantieaccommodaties in Alanya

Accommodaties zijn er in alle soorten: van eenvoudige guesthouses-resorts met ontbijt tot zeer luxe 5-sterrenresorts, meestal op een allesomvattende basis. Alanya strekt zich ongeveer 15 kilometer ten oosten en 30 kilometer ten westen van de faciliteit uit. Een goede begeleiding is daarom essentieel voor de ideale keuze van uw vakantie in Alanya. Neem dus eens een kijkje op Alanyatravel, de website van de Alanyaspecialist.