Werken als heftruckchauffeur 

Er zijn veel bedrijven in Nederland die zich bezighouden met het transporteren van goederen, maar ook zijn er veel bedrijven die zich bezighouden met het produceren van goederen. Veel van deze bedrijven zijn op zoek naar nieuw personeel en daar ervaren ze veel moeite mee. Dat is ook zeker niet vreemd, want er is in Nederland een groot tekort aan voldoende personeel. Als je momenteel werkloos bent of een carrièreswitch wilt maken, dan heb je het voor het kiezen. Je kunt bijvoorbeeld in de horeca gaan werken, maar ook kun je als heftruckchauffeur aan de slag gaan. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens verder!

 

Wat ga je als heftruckchauffeur doen?

Wil je niet solliciteren op de vacature horeca personeel gezocht omdat je heftruckchauffeur wilt worden? Dan wil je natuurlijk ook weten welke werkzaamheden je ongeveer gaat uitvoeren. Het is vrij simpel, een heftruckchauffeur is verantwoordelijk voor het transporteren van goederen binnen een bepaalde omgeving. Dit kan een enkel gebouw zijn, maar ook meerdere gebouwen zoals bij fabrieken. Daarnaast zijn er nog enkele andere werkzaamheden waar je ook verantwoordelijk voor bent. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het onderhouden van de heftruck. 

 

Hoe kun je solliciteren?

Als je wilt gaan solliciteren op de vacature heftruckchauffeur gezocht, maar niet weet hoe dat moet, dan kan dat natuurlijk erg vervelend zijn. Het is eigenlijk vrij makkelijk, want je hoeft alleen maar een bezoekje te brengen aan een uitzendbureau. Dit kun je fysiek doen, maar ook via het internet kun je een bezoekje brengen aan de website van een uitzendbureau. Op de website zie je vaak ook een ‘solliciteren’ knop waarmee je kan solliciteren. Je hoort vaak dezelfde dag al meer over je sollicitatie en dat heeft er dan ook mee te maken dat er een groot tekort is aan personeel. 

 

Je hebt een certificaat nodig

Voordat je daadwerkelijk werkzaamheden als chauffeur kan uitvoeren, is het belangrijk dat je over een certificaat beschikt. Dit kun je zien als een soort rijbewijs. Dit is in Nederland verplicht en dat is maar goed ook. Heftrucks zien er onschuldig uit, maar kunnen dodelijk zijn bij een aanrijding of ongeluk. De kosten voor het certificaat worden altijd vergoed door je toekomstige werkgever, ook wanneer je het certificaat moet verlengen. Wil je weten hoe dit precies werkt en wanneer je een certificaat voor de heftruck kan halen? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een uitzendbureau.