Zo vind je de perfecte planten voor jouw tuin!

Heb je net een nieuwe tuin aangelegd en ben je op zoek naar de perfecte planten om die nog wat extra sfeer te geven? Of heb je al een tuin, maar wil je hier wat meer variatie in brengen? Tuinplanten van een tuincentrum zijn dé oplossing! Maar welke planten zijn geschikt voor jouw tuin? En waar moet je op letten bij het kopen van tuinplanten? Dat lees je in dit blogartikel!

Wat zijn tuinplanten?

Bij tuinplanten denken we vaak aan bloemen, maar dat is niet helemaal juist. Tuinplanten zijn alle planten die in de tuin worden geplaatst met het doel om deze mooier te maken. Dit kan door hun bloemen, maar ook door hun vruchten of bladeren. Denk bijvoorbeeld aan een appelboom met zijn mooie bloesem in de lente of een prachtig gekleurde chrysant in de herfst. Tuinplanten zijn er in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel eentje die perfect bij jouw tuin past!

Wat voor soorten tuinplanten zijn er allemaal?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tuinplanten. Zo heb je bloemen, bomen, struiken, klimop, gras en noem maar op. Voor iedere tuin is wel een geschikte plant te vinden! Wil je bijvoorbeeld dat je tuin vooral groot en imposant oogt? Dan kun je het beste kiezen voor een aantal bomen of struiken. Lijkt jouw tuin daarentegen wat kleiner en wil je hier graag wat meer sfeer aan geven? Kies dan voor bloemen of klimop. Deze zullen ervoor zorgen dat je tuin ook in de winter nog mooi is!

Waarom tuinplanten?

Tuinplanten zijn niet alleen mooi, maar ze hebben ook nog eens allerlei praktische voordelen. Zo zorgen bomen en struiken ervoor dat je tuin wat meer privacy heeft. Daarnaast kan klimop ook gebruikt worden om een muur of schutting mooi te bedekken. Kortom: met tuinplanten kun je niet alleen je tuin mooier maken, maar ze dienen ook nog eens een praktische functie!

Waar moet je op letten bij het kopen van tuinplanten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je planten voor je tuin gaat kopen. Zo is het belangrijk om te weten welke planten geschikt zijn voor de stand van de zon in je tuin. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de grondsoort in je tuin. Sommige planten doen het bijvoorbeeld beter op een kalkhoudende grond, terwijl andere planten juist minder goed groeien op een dergelijke grondsoort. Kortom: er is dus niet één soort plant die geschikt is voor iedere tuin!

Ik hoop dat je met deze tips een beetje inspiratie hebt opgedaan en dat je nu weet waar je allemaal op moet letten wanneer je planten voor je tuin gaat kopen. Succes en tot snel!